joi, 14 aprilie 2011

a mai murit un cal. si dacă ce?!

Un cal s-a prăbușit în stradă. Pur și simplu. Sub ochii proprietarilor, care erau uimiți și nu înțelegeau de ce calul s-a prăbușit. Că ei nu l-au bătut, nu l-au chinuit.

Calul era nemâncat de săptămâni întregi, era un schelet umblător. Un jurnalist aflat la fața locului, probabil întâmplător, a chemat un veterinar. Care l-a diagnosticat cu subnutriție și pneumonie.

Proprietaru face pe prostu și nevinovatu. Că cică l-ar fi cumpărat de 3 zile și că ar fi primit niște iarbă în seara precedentă. La cât de slab și slăbit este, calul acela ar trebui hrănit intravenos o perioadă, cât să prindă puteri pentru a putea mastica niște iarbă.

Proprietarii au fost amendați cu 50 RON și calul a fost transportat din fața porții, unde căzuse – ajunsese acolo pentru că proprietarii intenționaseră să îl înhame la căruță, la muncă!!! -, la loc în curtea proprietarilor!!!

Deși, conform legislației, acest tip de ”eveniment” se soldează cu amendă penală de vreo 10.000 RON (nu știu sigur, dar e o sumă foarte mare) sau închisoare, iar animalul este confiscat și dus spre îngrijire sau eutanasiere, în funcție de starea lui, săracul suflet!

Legea nu a fost aplicată și acest lucru este o banalitate normală în România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu