duminică, 17 aprilie 2011

Tudor Gheorghe/Antena 3

Un cetățean trist: Tudor Gheorghe, un trubadur autentic, cum nu vom mai avea. Un trubadur cu har. Umor. Oralitate.
Mă face să înțeleg, târziu, de ce comunismul a fost de fapt blestemul asupra românilor.
Degeaba – spectacol de decembrie – cronică a deziluziilor legate de cultura românească. Adio genii interbelice și adio genii care s-au târât și pe timpul comuniștilor.
Politica = mediul proprice pentru blazarea unor valori care, profesional vorbind, ar fi putut conduce proiecte mărețe, constructive. Ce face un profesionist care a tot urcat și urcat și nu mai are unde, ierarhic vorbind? Se face politician.

Excepțională seară cu Tudor Gheorge! Foarte bună idee la Sinteza zilei.
O reală odă limbii române și culturii române, de care eram, cândva, într-o adolescență ucisă de greu și griji și foame și frig, absolut îndrăgostit! Tudor Gheorghe revine în universul meu într-un context tot de griji, foame și sărăcie, dar totul cu alte conotații și nuanțe.
Trăim într-o lume care calcă în picioare limba română, specialiști de resurse umane care te tutuiesc din prima fără să ceară permisiunea; într-o lume a messengerului și facebook-ului, unde ”mulțumesc” a devenit TXS, ”te rog” a devenit PLS - dar din ce în ce mai rar, căci termenii practic, ca și conținut, au fost goliți de multișor.
Ce mare încântare să mai aud și să mai văd în viață un om de cultură care suferă și cântă despre o fostă Românie, o românie cu r mic și din ce în ce mai mic.
Cu tot respectul, domnule Tudor Gheorghe, mă înclin! 
despre lumea de azi 

Și, la final, Valsul Rozelor, emoția supremă ...................

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu